Petak , 25.10.2024.

Početna » Investiranje » Kupnja zlata i srebra, te pohrana u inozemstvu

Kupnja zlata i srebra, te pohrana u inozemstvu

30.11.2009. / 16:13 Autor: Kategorija: Investiranje, Kupnja A+ / A-
Zlato i srebro u inozemstvu

Foto: Eric Golub, Flickr

Nekada je kupnja zlata i srebra u inozemstvu, te njihova pohrana izvan granica Hrvatske bila jedina razumna opcija za hrvatske ulagače u plemenite kovine. Danas je, međutim, Hrvatska postala meka za investitore u plemenite kovine iz zemalja regije koje nisu u Europskoj Uniji. Naime, ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju, uvjeti poslovanja s investicijskim zlatom u Hrvatskoj su u potpunosti izjednačeni s onima u zemljama s dužom tradicijom članstva u Europskoj Uniji.

Stoga je Hrvatska danas postala iznimno atraktivna destinacija danas iznimno atraktivna destinacija za kupnju zlata u zemljama regije, osobito građanima Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Troškovi pohrane kupljenih investicijskih plemenitih kovina usporedive su s troškovima u Sloveniji, Austriji ili Švicarskoj, a u nekim slučajevima su čak i niži. Čak i uz troškove putovanja, kupnja zlata i srebra u Hrvatskoj nedvojbeno je isplativa, a kvaliteta zlatnih i srebrnih investicijskih poluga na visokom je europskom standardu.

Ako želite doznati više o investiranju u zlatne i srebrne poluge u inozemstvu kliknite ovdje…

Kupnja zlata i srebra u Hrvatskoj

Razlog isplativosti ponajprije leži u činjenici što je u Europskoj Uniji investicijsko zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza i davanja, pa čak i poreza na dodanu vrijednost, dok se na ostale investicijske plemenite metale (srebro, platina, paladij) plaća samo PDV.

Građanima zemalja regije koje su izvan Europske Unije za ulagački shopping Hrvatska je atraktivna prvenstveno zbog blizine, ali i zbog kvalitetne ponude.  U Hrvatskoj postoji nekoliko uglednih tvrtki za prodaju zlata i srebra u formi investicijskih poluga i kovanica.

Nakon što kupe određenu količinu investicijskih poluga i kovanica, građani zemalja regije, kako ne bi kršili zakon “švercajući” kupljeno u svoju zemlju boravišta, nerijetko odlučuju na iznajmljivanje trezora u inozemnim bankama, kako bi svoj ulog sigurno i diskretno pohranili. Na taj način ne samo da izbjegavaju nepotrebne neugodnosti na granici, nego i osiguravaju svoju imovinu dodatnom inozemnom diverzifikacijom.

Ako je kupnja zlata i srebra nešto o čemu razmišljate ili razmatrate opcije, kontaktirajte nas i zatražite neobvezujuću ponudu. Rado ćemo vam pomoći savjetom, prijedlozima i sugestijama oko kupnje plemenitih kovina.

Kupnja zlata i srebra, te pohrana u inozemstvu Reviewed by on . [caption id="attachment_1790" align="alignright" width="300"] Foto: Eric Golub, Flickr[/caption] Nekada je kupnja zlata i srebra u inozemstvu, te njihova pohran [caption id="attachment_1790" align="alignright" width="300"] Foto: Eric Golub, Flickr[/caption] Nekada je kupnja zlata i srebra u inozemstvu, te njihova pohran Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori