Petak , 25.10.2024.

Početna » Analiza » Nastavlja se potražnja za investicijskim zlatnicima i srebrnjacima

Nastavlja se potražnja za investicijskim zlatnicima i srebrnjacima

09.12.2009. / 17:04 Autor: Kategorija: Analiza A+ / A-
Foto: sxc.hu

Foto: sxc.hu

Premda je cijena zlata potkraj proteklog tjedna doživjela svoj najveći jednodnevni pad u zadnjih godinu i pol dana, potražnja za investicijskim zlatnim i srebrnim bulionima i dalje je vrlo snažna.

Mali investitori očito postaju sve svjesniji inflatornog učinka što ga mjere najmoćnijih središnjih banaka zemalja razvijenog Zapada imaju na vrijednost njihove novčane imovine. Središnje banke u zadnjih nešto više od godinu dana nastoje zaustaviti snažan trend smanjenja gospodarskih aktivnosti ubrizgavanjem velikih količina primarnoga novca u monetarne sustave svojih zemalja.

Prostor za daljnji rast cijena

Analitičari tvrde kako je količina novca proizvedenog “ni iz čega” u svijetu znatno veća od do sada zabilježenog rasta cijena plemenitih kovina. To znači da prostora za rast cijena zlata i srebra i dalje ima, te da je trenutna korekcija samo kraća epizoda u dužem uzlaznom trendu.

Prema podacima SPDR Gold Shares, jednoga od najvećih svjetskih investicijskih fondova zasnovanih na investiranju u fizičko zlato, od ukupno 1.130 tona zlata što ga je potkraj prošlog tjedna u svom portfelju taj fond imao, prodano je samo neznatnih 1,5 tona kako bi se uravnotežila ponuda i potražnja.

Nastavlja se potražnja za investicijskim zlatnicima i srebrnjacima Reviewed by on . [caption id="attachment_20" align="alignright" width="300"] Foto: sxc.hu[/caption] Premda je cijena zlata potkraj proteklog tjedna doživjela svoj najveći jednod [caption id="attachment_20" align="alignright" width="300"] Foto: sxc.hu[/caption] Premda je cijena zlata potkraj proteklog tjedna doživjela svoj najveći jednod Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori