Petak , 25.10.2024.

Početna » Novosti » Srebro se kreće prema vlastitoj rekordno visokoj razini?

Srebro se kreće prema vlastitoj rekordno visokoj razini?

24.12.2020. / 09:39 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Bikovsko tržište srebra tek započinje, priopćili su iz Bloomberg Intelligencea. Oni srebro vide kao “primarni metal” koji ima koristi od elektrifikacije i kvantitativnog popuštanja sljedeće godine.

Srebro se kreće prema novim rekordima

Plemeniti metal ići će stopama zlata prema vlastitoj rekordno visokoj razini, rekao je visoki robni strateg Bloomberg Intelligencea Mike McGlone.

Srebro je možda primarni metal u prvom planu povoljnih trendova u elektrifikaciji i kvantitativnom ublažavanju, s tim da tehnički podaci po našem mišljenju ukazuju na tržište bikova”, napisao je McGlone u ponedjeljak. “Jedinstveno dragocjene i sve više industrijske, vjerojatnosti se naginju ka metalu, prateći svog žutog partnera do novih visina.”

Probijanje razine od 50 dolara za uncu

Novi rekordni maksimum za tržište srebra predstavljao bi probijanje razine od 50 dolara za uncu. Takav bi potez udvostručio trenutnu razinu trgovanja srebrom. U vrijeme pisanja ovog članka, futures ugovori za srebro za ožujak na njujorškoj burzi Comex trgovali su se po cijeni od 25,37 dolara. To je pad od 3,83 posto na dan.

Bloomberg Intelligence uspoređuje cjenovni potencijal srebra s onim iz 2008. godine, kada je započeo rast koji je odveo metal na gotovo 50 dolara.

“Godišnji tehnički pokazatelji srebra slični su onima tijekom viših okretaja na početku novog tisućljeća i nakon 2008. godine. Vidimo da metal slijedi sličnu putanju kao i posljedice financijske krize prema 50 dolara za uncu, ali s većim potencijalom da ostane snaga na putu popločanom zlatom”, rekao je McGlone.

Bikovsko tržište za srebro tek počinje

Ovogodišnje kršenje razine otpora od 20 dolara bilo je vrlo značajno za metal i pomoći će srebru da raste sljedeće godine.

“Postoji dobra šansa da će najniža cijena za 2020. godinu od oko 12 dolara biti jednako trajna kao i ona od oko 8,50 dolara iz 2008. godine, koja se od tada nije trgovala”, istaknuo je McGlone. “Lansirna rampa iz 2008. dosegla je vrhunac u 2011. godini. Srebro se podudaralo s maksimumom iz 1980. godine na oko 50 dolara. Podloge su ovog puta čvršće, što dokazuje petogodišnji pomični prosjek koji se nedavno okrenuo prema gore. Rizični događaj poput prvog kvartala trebao bi naći dobru srebrnu potporu na oko 20 dolara. “

Ovogodišnja akcija cijena bila je posebno nestabilna usred svih poremećaja uzrokovanih koronavirusom. Pri tome je srebro palo ispod 12 dolara, a zatim naraslo na sedmogodišnjih najviših gotovo 30 dolara.

“Naša je pretpostavka da bi se tržište bikova trebalo prekomjerno proširiti, a ovo možda tek započinje. Tržište se okrenulo prema gore nakon duljeg razdoblja prigušenih cijena i možda će mu trebati povrat i popunjavanje prije nastavka rasta”, napisao je McGlone. “Tehnički podaci ukazuju na to da će reaktivni kupci vjerojatnije prevladavati na padovima nego prodavači na rastu.”

Izvor: www.kitco.com

Srebro se kreće prema vlastitoj rekordno visokoj razini? Reviewed by on . Bikovsko tržište srebra tek započinje, priopćili su iz Bloomberg Intelligencea. Oni srebro vide kao "primarni metal" koji ima koristi od elektrifikacije i kvant Bikovsko tržište srebra tek započinje, priopćili su iz Bloomberg Intelligencea. Oni srebro vide kao "primarni metal" koji ima koristi od elektrifikacije i kvant Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori