Petak , 18.10.2024.

Početna » Novosti » Pad potražnje za zlatom u Kini

Pad potražnje za zlatom u Kini

28.01.2021. / 11:07 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Osjetljiva potražnja za plemenitim metalima izvan Azije još je jednom potvrđena najnovijim kineskim podacima o uvozu zlata iz 2020. godine.

85 posto manji uvoz u 2020. godini

Kineski neto uvoz zlata iznosio je samo 40,9 metričkih tona u 2020. godini, što je 85 posto manje od ukupnih 267,6 tona u 2019. godini, pokazuju najnoviji podaci Odjela za popis i statistiku vlade Hong Konga. To je ujedno označilo i najmanju količinu uvoza od 2008. godine.

To potvrđuje da je potražnja za zlatom iz Kine bila vrlo prigušena prošle godine, rekao je analitičar Commerzbanke Carsten Fritsch.

“Treba napomenuti da Kina, međutim, uvozi zlato i iz drugih zemalja. Jedna od njih je i Švicarska. S tim u vezi, pošiljke iz Švicarske također su pale na vrlo nisu razinu”, primijetio je Fritsch.

Blagi oporavak u prosincu

Podaci o uvozu također su otkrili da je u prosincu došlo do blagog oporavka od 5,6 tona neto uvoza zlata. Za usporedbu, tijekom prosinca 2019. uvezeno je ukupno 41,4 tone.

Iako ovo nije promijenilo godišnju sliku, napredak u prosincu ukazuje na mogući snažan oporavak 2021. godine, rekao je analitičar BMO Capital Markets Colin Hamilton.

“Ovaj porast odražava kontinuirani oporavak maloprodajne potražnje za zlatom u zemlji, a narudžbe se povećavaju posebno uoči kineske Nove godine”, rekao je Hamilton. “Ovo naglašava da ima puno prostora za oporavak ovog segmenta tijekom sljedećih mjeseci … Potražnja zlata iz sektora nakita trebala bi ove godine svjedočiti snažnom oporavku nakon kolapsa u prvoj polovici 2020. godine. “

Izvor: www.kitco.com

Pad potražnje za zlatom u Kini Reviewed by on . Osjetljiva potražnja za plemenitim metalima izvan Azije još je jednom potvrđena najnovijim kineskim podacima o uvozu zlata iz 2020. godine. 85 posto manji uvoz Osjetljiva potražnja za plemenitim metalima izvan Azije još je jednom potvrđena najnovijim kineskim podacima o uvozu zlata iz 2020. godine. 85 posto manji uvoz Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori