Petak , 25.10.2024.

Početna » Novosti » Cijene srebra ove bi godine mogle doseći 60 dolara

Cijene srebra ove bi godine mogle doseći 60 dolara

03.03.2021. / 10:09 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Znakovi inflacije već su ovdje, a najbolja kratkoročna trgovina je srebrom, rekao je bivši direktor JP Morgan, a sada izvršni direktor tvrtke Trovio, Jon Deane.

Kupovina srebra se nastavlja

Nakon što je početkom ove godine primio val maloprodajne pažnje i nakratko se prometovao iznad 30 dolara za uncu, pokrivenost mainstream medija u srebrnoj boji blijedi. No, zagriženi ulagači i dalje kupuju fizički metal, što je znak da fizičko cijeđenje srebra još nije gotovo, prema Deaneu.

“Kratkoročno, srebro je vaša najbolja trgovina. Srebra nedostaje u cijelom svijetu. Nema srebra ni u jednoj rafineriji, a i dalje je teško dobiti fizičko srebro. Postoji rizik od istinskog istiskivanja srebra ove godine“, rekao je Deane za Kitco News.

Ove godine srebro je također dobra poluga za zlato uzimajući u obzir probleme s opskrbom, kao i kut klimatskih promjena, zbog čega će plemeniti metal ove godine vjerojatno nadmašiti zlato.

Hoće li srebro dostići cijenu od 60 dolara?

Deane ne isključuje srebro da bi srebro ove godine moglo postići cijenu od 60 dolara. “Srebrom bi se ove godine moglo trgovati između 40 i 50 i potencijalno 60 dolara”, rekao je.

U vrijeme pisanja ovog članka, futures ugovori za srebro za ožujak na njujorškoj burzi Comex trgovali su se po cijeni od 26,69 dolara. To je 0,18 posto više na dan.

Važno je zapamtiti da je srebro vrlo hlapljiv metal, pa čak i ako ove godine dosegne 60 dolara, ne znači da će tu godinu završiti. “To je sporadična trgovina velikog obima. Ovo je samo predviđanje o tome gdje bi se moglo trgovati ove godine, a ne gdje će završiti 2021. godine”, rekao je Deane.

Savjet o tome kako najbolje ulagati, Deane je rekao da je najbolje posjedovati fizičko. “Posjedovanje fizičkog ili SLV-a je način na koji bih to učinio.”

Što se tiče zlata, Deane ove godine i dalje bilježi nove maksimume, čiji raspon varira od srednjih do najnižih 2.000 do 2.200 dolara. U vrijeme pisanja ovog članka, futures ugovori za zlato za travanja na njujorškoj burzi Comex trgovali su se za 1.735,50 dolara. To je 0,73 posto više na dan.

Ostali solidni izvođači za ovu godinu uključuju željeznu rudu, aluminij i bakar. “Bakar je vrlo dobro mjerilo za Kinu”, rekao je.

U budućnosti će se pristup COVID-u temeljiti na nacionalnoj osnovi, što će stvoriti mjehuriće za putovanje i moglo bi pokrenuti daljnje probleme u lancu opskrbe metala, dodao je Deane.

‘Monetarna politika je slomljena’

Katalizator koji će ove godine napokon znatno povećati srebro i zlato je slabiji američki dolar. To bi se moglo dogoditi kasnije tijekom godine ako se gospodarski oporavak uspori i inflacija nastavi rasti.

“Za srebro i zlato potreban je slabiji dolar”, rekao je Deane. “Ako vidimo pogoršanje ekonomskih uvjeta dok se inflacija i dalje povećava, Fed ne bi mogao pomicati više stope. A ostavljajući niske stope, a inflaciju visokom, mogli bismo dobiti puno slabiji dolar i mnogo više cijene metala.”

Pandemija COVID-19 bila je katalizator inflacije jer je ubrzala iznos duga koji su stvorile vlade širom svijeta.

“Prije pandemije već smo imali niske kamatne stope širom svijeta. Kad je pandemija pogodila, a mi smo dobili ozbiljne ekonomske uvjete, ubrzala je monetarnu politiku na nulu. Kada imate tako velik teret duga, teško je ponovno podići stope . Kako podižete stope kada pokušavate potaknuti gospodarstvo? “, rekao je Deane. “Monetarna politika je slomljena. Ona više nije učinkovita.”

Tržišta već osjećaju znakove problema jer ulagači probavljaju nagli porast prinosa američke riznice u deset godina, istaknuo je Deane.

“Američka vlada borit će se za korištenje monetarne politike. Već smo u scenariju u kojem vidimo veliku nezaposlenost. Kad podražaj presuši, stvari će se pogoršati”, rekao je. “Istodobno, više novca koji dolazi u gospodarstvo inflatorno je. Počinjemo vidjeti inflaciju cijena imovine.”

Još jedan novi razvoj koji treba pratiti ove godine je decentralizirani način na koji se novi investitori obrazuju. “Ovo će postati raširenije u godinama koje dolaze”, primijetio je Deane. “Mnogo lovaca na malo sjedi kod kuće i trguje. Ljudi sada rade više domaćih zadaća i vide koji su razredi imovine podcijenjeni.”

Izvor: www.kitco.com

Cijene srebra ove bi godine mogle doseći 60 dolara Reviewed by on . Znakovi inflacije već su ovdje, a najbolja kratkoročna trgovina je srebrom, rekao je bivši direktor JP Morgan, a sada izvršni direktor tvrtke Trovio, Jon Deane. Znakovi inflacije već su ovdje, a najbolja kratkoročna trgovina je srebrom, rekao je bivši direktor JP Morgan, a sada izvršni direktor tvrtke Trovio, Jon Deane. Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori