Petak , 25.10.2024.

Početna » Vijesti iz regije » Konferencija o najuspješnijem obliku ulaganja u posljednjih deset godina

Konferencija o najuspješnijem obliku ulaganja u posljednjih deset godina

10.04.2012. / 21:38 Autor: Kategorija: Vijesti iz regije A+ / A-
Hotel Four Points Panorama Zagreb

Hotel Four Points Panorama Zagreb, mjesto održavanja konferencije
Foto: Monroet, Flickr

Znate li da je zlato u protelih deset godina doživjelo cjenovni rast po prosječnoj godišnjoj stopi od oko 15 posto? S razine od oko 300 dolara u 2001. godini, cijena mu se popela na današnjih 1650 dolara za uncu. Zahvaljujući tom snažnome rastu, ova žuta plemenita kovina spada u investicijsku kategoriju s navišom stopom povrata na uloženo. Prinos što ga donosi ulaganje u zlato, ali i u druge plemenite kovine, daleko nadmašuju prinose ulagača koji su se pouzdali u dionice, obveznice, mirovinske fondove ili oročenu štednju.

Zaštita i osiguranje

Vrhunski svjetski i regionalni stručnjaci u svojim će izlaganjima dati uvjerljive razloge za tvrdnju da svjetsko gospodarstvo u idućih nekoliko godina očekuje nova, još snažnija kriza. Zbog toga je investiranje dijela osobnoga portfelja u zlato i druge plemenite kovine ne samo odlična ideja koja može donijeti nove značajne dobitke, nego predstavlja nužnost zaštite i osiguranja vlastitih ulagačkih pozicija.

Čak i oni koji zlato smatraju reliktom prošlih vremena ne osporavaju da je barem pet posto ulagačkoga portfelja dobro držati u zlatu, i to u vremenima gospodarskog rasta. A kada su ekonomska kretanja nepovoljna, kao što je to danas, portfelj bi zlatom trebalo ojačati daleko većim postotcima.

Na ovogodišnjoj će, drugoj po redu, konferenciji o investiranju u zlato govoriti tri iznimno ugledna međunarodna stručnjaka za ulaganje u plemenite kovine. Alasdair Macleod, ekonomist i bankar te viši savjetnik zaklade Goldmoney iz Sjedinjenih Američkih Država, ima višedesetljetno iskustvo u poslovanju na tržištu zlata. Ronald Peter Stöferle, glavni analitičar za tržište plemenitih kovna Erste banke iz Beča urednik je svjetski uglednoga newslettera “U zlato vjerujemo” (“In Gold We Trust”). I konačno, Michael Checkan, direktor je tvrtke Asset Strategies iz Sjedinjenih Države, specijalizirane za savjetovanje oko ulaganja u zlato.

Glavni sponzor ovogodišnje konferencije, Zlatarna Celje, zajedno s organizatorima, pozivaju vas da nam se pridružite na ovom jedinstvenom događaju. Konferencija se održava 9. svibnja 2012. u zagrebačkom hotelu Four Points Panorama.

Konferencija o najuspješnijem obliku ulaganja u posljednjih deset godina Reviewed by on . [caption id="attachment_913" align="alignright" width="300"] Hotel Four Points Panorama Zagreb, mjesto održavanja konferencijeFoto: Monroet, Flickr[/caption] Zn [caption id="attachment_913" align="alignright" width="300"] Hotel Four Points Panorama Zagreb, mjesto održavanja konferencijeFoto: Monroet, Flickr[/caption] Zn Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori